Vad är IPTV? Hur Fungerar Det? Är IPTV lagligt?

IPTV, vars namn vi har börjat höra ofta nyligen, börjar långsamt ersätta den vanliga TV: n. Hittills har vi stött på många speciella plattformar som är ett alternativ till klassisk TV-sändning, men IPTV står på en mycket attraktiv plats med både täckning av Verdis service och dess överkomliga priser. Trots detta kan människor fortfarande inte fullt ut lita på dessa nya plattformar. Av denna anledning är det möjligt att de bara kan övertygas med hänvisning till en släkting som använder IPTV och är nöjd.

Typer av IPTV

För närvarande är IPTV-system grupperade i tre separata grupper. Den första typen är en grupp som heter video on demand. Plattformar som Netflix, Digitürk Play, Blu Tv är exempel på denna typ. Vem som helst kan välja och titta på den aktuella serien eller filmen, och du betalar för det. Den andra typen är webbaserade videospelare. BBC iPlayer kan visas till exempel. Denna art kallas också time-lapse IPTV. Den viktigaste funktionen är att det ger dig chansen att titta på en sändning som du missade även efter 1 vecka. Funktioner som att vända, stoppa är mycket flexibla. Den tredje typen är den som används mer allmänt, vilket gör att du kan titta på live-program och kanaler.
iptv, vad är IPTV? Hur Fungerar Det? Är IPTV lagligt?
Hur fungerar IPTV?

Driftslogiken för IPTV kan utvärderas i två steg, som sändarsidan och tittarens sida. Programföretag väljer först TV-sändningar som ska överföras och konvertera dem till digital form så att de kan överföras som paket över webben. Därefter är krypteringen klar så att endast abonnenter kan titta på sändningen och sändningen är redo att överföras till tittaren. Tittarna är anslutna till sändarsidan med hjälp av en dator eller en mottagare. När användarens information har verifierats börjar sändningen att flöda till tittarens sida. En TV-sändning som har avvecklats under en tid visas på tittarens skärm med en fördröjning på 1-2 sekunder enligt verkligheten.

Scroll to top